Despre mine

Am terminat Dreptul – mi-a părut o alegere înțeleaptă și potrivită. Mă visam avocat partener în maxim 10 ani de la terminarea facultății. S-au împlinit anul acesta, în 2018, iar eu apar pe tabloul avocaților din București în categoria ”suspendați la cerere”.  Însă formarea profesională m-a ajutat să îmi păstrez mintea în formă și să judec ”juridic” orice speță. 

În 2012 îmi făceam curaj pentru prima postare pe blog. Zăceau prin bibliotecă zeci de pagini scrise din copilărie până prin primii ani cu statutul de ”angajat”. Pe unelele-am publicat prin reviste, pe altele le-am așezat la fundul cutiilor. Când blogspot mi-a părut prea puțin m-am mutat pe wordpress și mi-am cumpărat primul meu domeniu. O vreme am scris acolo. ”Miriniță, maică” se numeau ambele încercări.  Am povestit despre Mirinița ajunsă Mirina. Apoi m-am uitat în oglindă și am scos-o la iveală pe Mirela cea de toate zilele. Nostalgia a rămas, dar nu mai este definitorie. Copilița de pe ulița satului a trecut prin școli, încercări, dezamăgiri, lacrimi și bucurii. Prin multe în viață, adică. 

Sunt olteancă adevărată, vorbesc mult și sunt aprigă.  Zâmbesc, plâng, râd, mă supăr, mă împac. Scriu. Locuiesc în București, mă hiperventilez la meciurile Craiovei, merg pe stadioane, iubesc Vama Veche, ador cozonacul descoperit tot acolo și pot asculta mai toate genurile muzicale fără să prefer ceva. Îmi place să cos la mașina de cusut. Îmi place să umblu prin lume, să văd marea/oceanul din camera de hotel și apusul din rulotă, să mănânc pizza la felie la colț de stradă și creveți proaspeți într-un loc frumos. De când mă știu cred despre mine că sunt alcătuită din contraste tari. 

De curând sunt mamă. Tudor Ioan este bebelușul care mă învață despre ”aici și acum” încă de la primul zâmbet. Să îi fiu alături pe drumul pe care va deveni OM este o mare fericire. Și unul dintre motivele pentru care m-am întors la scris. 🙂

 

2 thoughts on “Despre mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *