Molcush

Sunt niște ani de când mă bântuie cusutul. 

O vreme am vrut să cos rochii de mireasă. Mi-a trecut. Apoi mi-am dorit să îmi fac fuste cloche, să pot merge lejer cu bicicleta. Dar nu știam să cos cu acul, ce să zic de mașină. Am căutat cursuri. M-am înscris.

Știți vorba cu rața prin apă? Așa eram eu. Poate nu era momentul, poate nu am avut chimie cu persoanele care ”predau”, poate nu am vrut suficient. Pe mașina de cusut cumpărată cu mari așteptări de la Lidl s-a așternut praful. Doar zvâcnetul de capricorn ambițios mă mai mâna să mai caut, din când în când, câte ceva despre cusut. 

Nu îmi amintesc prin ce cuvinte cheie am ajuns pe un site și de acolo pe Facebook. Acum aș zice că am căutat ”locul perfect unde să înveți să coși” sau poate chiar ”cel mai drăguț și cald loc din București unde să înveți să coși”. 

M-a intrigat site-ul Alexandrei. O tânără care scria despre provocările antreprenoriatului. Dar, mai ales, o tânără care împărtășea. Adică spunea, mură în gură, ce material să cumperi, de unde, de ce de acolo și de ce nu de dincolo. Ei, na! Într-o lume a secretomaniei și a fricii de a nu fi copiat, de a nu ți se lua clienții, există un astfel de om. Să mai citim despre ea, zic!

Alexandra Druță a creat Molcush. Și în descrierea de pe site spune așa: ”Molcush  vine de la culcuș moale, nume copt într-o seară alături de oameni dragi. Credem că numele ales încheagă foarte bine ceea ce dorim să transmitem prin produsele pe care le realizăm în atelier: căldură, prietenie, armonie. Produsele noastre sunt utile pentru casă și plăcute pentru ochi, ele pot face viața mai frumoasă și oamenii mai fericiți!

E imposibil să nu îți dorești să cumperi ceva de la Molcush, cu așa o descriere! 

Cum-necum, dar nu imediat, descopăr că Alexandra a gândit și o serie de ateliere de croitorie. Unde ai ocazia să întâlnești femei minunate! 🙂

Cum a fost până acum la Molcush, la atelierele interactive de croitorie

M-am înscris, cu inima strânsă, la un atelier de începători ținut de Alexandra Mărășescu cea micuță și plină de energie, adorabilă mai pe scurt. 🙂 Am trăncănit non-stop, m-am declarat sceptică, având în vedere istoricul meu, dar am ținut cu dinții de material și am ciulit urechile.

Până la finalul atelierului nu doar pricepusem ce nu am reușit să învăț în niște ani de încercări. Am făcut o borsetă, am pus fermoar și am plecat triumfătoare acasă. Îmi venea să o pup pe Alexandra, eram uimită de cât am putut să învăț în câteva ore.

În consecință, de atunci aproape m-am mutat la Molcush. Aștept lista cu atelierele lunare cu entuziasm. bucurie, drag și dorință de a învăța și mai mult.

Între timp am cusut niște pantaloni (nu vorbim de finețuri, că începeam să cos la 1cm și terminam la 5), apoi m-am jucat cu un elefănțel (scriu separat despre semnificația lui), apoi cu o traistă (sub îndrumarea Angelei), cu o fustă din tulle și o pernă decorativă (cu Alexandra Druță pe post de ”guru” în ale cusutului).

Acum cos din ce în ce mai drept (ce provocare și câtă răbdare necesită!!!) și simt mașina de cusut ca pe un tovarăș de drum. Iar materialele … vesele, jucăușe, moi, colorate – umplu spațiul de energie! 

Cele trei A (Alexandra D, Alexandra M și Angela) sunt magnifice. Au răbdare, explică, reiau. Până îți iese. Până acum câteva săptămâni nu știam că există. Umblă o vorbă că energia pozitivă atrage oameni extraordinari. Mi-am dorit să întâlnesc oameni buni, calzi, dedicați pasiunii lor.

Cred că de aceea le-am întâlnit pe fete și acum merg la Molcush ca acasă. Și când nu merg (că nu pot ajunge chiar la toate atelierele), aștept cu nerăbdare să treacă timpul până la întâlnirea următoare. Unii ar zice că am luat-o un pic razna, dar cine știe energia de acolo înțelege perfect ce spun :). Și mulțumesc pentru aceste trăiri!

Despre Molcuh găsiți mai multe astfel:

Pagina cu detalii și ateliere lunare găsiți aici. Căutați energia Molcush. E ceva magic!

Pe Facebook Molcush e aici. Sau Instagram. Sau Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *