Cuvinte înainte

Încercările mele de a scrie se pierd în șirul anilor. Primele caiete sunt din școala generală. Primele compuneri cu iz de talent de prin clasa a treia. În clasa a șaptea eram încurajată de o doamnă profesoară de limba română de la o clasă vecină, care îmi citise lucrarea de la olimpiadă, să nu renunț la scris. 

Cu aripi date de mica recunoaștere, am pierdut o vară întreagă căutând un titlu pentru prima carte. Când am găsit, eram deja obosită și nu aveam spor. Se numea ”Scrieri nealese”, în antiteză cu seria de ”scrieri alese” ale marilor prozatori care ne mâncau pe atunci zilele de pregătire pentru teze și examenul de capacitate. Scrierile mele nealese conțineau poezie și proză. 

În liceu am debutat într-un cenaclu literar, cu sprijinul profesorului meu de limba română  (domnul Scorojitu), romanicer (pseudonim Florin Logreșteanu). Am pe undeva și recenziile. Frumos au mai scris despre ce scriam eu. :)) Pe atunci mă bântuia ce pseudonim să îmi aleg, căci sigur urma să public o carte. 

În anii de liceu și facultate am colaborat cu o revistă locală de tip Șapte seri (Top în top). Am mai publicat și articole acide pe teme politice și am scris din ce în ce mai rar prin caietele mele cu foi albe. Nu mai căutam nici pseudonime și nici titluri de cărți. Mă pregăteam de cariera de jurist, nu mai aveam timp de prostii. Învățam să devin om mare!

Primul blog și primul domeniu s-au învârtit în jurul unor sentimente și trăiri, copleșitoare fiind nostalgia. Nici acolo nu am avut spor. Între timp mi-am îmbrățișat amintirile și le-am privit cu bucuria omului care a crescut, fără să mai sufăr că nu mai sunt copil și că timpul trece.

Așa am ajuns la un domeniu care îmi poartă numele real (dar nu complet), unde voi scrie despre trecut și prezent. Iar subtitlul său este ”Scrieri nealese” tocmai în amintirea primelor planuri și gânduri legate de caietele mele cu foi albe. 

Mi-am propus să reiau parte din postările de pe vechiul blog, căci îmi sunt dragi. Să povestesc despre viața mea de acum și experiența recentă. Să împărtășesc și să recomand activități, să povestesc despre oameni și locuri. 2018 mi-a dat altfel de aripi și mi se pare că am trăit într-un an cât în cei 33 de până acum. Să iau penița sau tastatura, să îmi pun aripile noi și să mă înalț, prin urmare!

Fotografie dintr-un moment excelent al vieții mele 🙂

2 thoughts on “Cuvinte înainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *